Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Τα μέλη ΔΕΠ που στελεχώνουν το ΠΜΣ:

Καθηγητής Στέλιος Παπαθανασόπουλος: γνωστικό αντικείμενο Οργάνωση και Πολιτική των ΜΜΕ. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του ΕΜΜΕ, με πλήθος βιβλίων, επιστημονικών εργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  διαθέτει δημοσιογραφική εμπειρία και διευθύνει το επιστημονικό περιοδικό «Ζητήματα Επικοινωνίας». 

Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Μουρλάς:  είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Μονάχου, Γερμανία (15 Μαρτίου 2012 – 15 Ιουλίου 2012), Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Οκτώβριος 2002 – Οκτώβριος 2012) και Λέκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου (Νοέμβριος 1998 – Οκτώβριος 2002). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται κυρίως στη μελέτη ευφυών συστημάτων και πιο συγκεκριμένα στα προσαρμοζόμενα και εξατομικευμένα περιβάλλοντα επικοινωνίας. Το ερευνητικό του έργο (πάνω από 80 εργασίες) έχει δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε κεφάλαια επιστημονικών βιβλίων του ευρύτερου επιστημονικού χώρου.

Αναπληρωτής Kαθηγητής Αθανάσιος Τσεβάς:  γνωστικό αντικείμενο Δημόσιο Δίκαιο με έμφαση στο Δίκαιο της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ. Είναι νομικός και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Επίκουρος Kαθηγητής Αντώνης Αρμενάκης: γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογία Έρευνας και Εφαρμοσμένη Στατιστική. Έχει διατελέσει στατιστικός σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα και ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Έχει 30ετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό επίπεδο και 20ετή σε μεταπτυχιακό, καθώς και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Επίκουρη Kαθηγήτρια Μαρίνα Ρήγου: με γνωστικό αντικείμενο Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα. Έχει διατελέσει δημοσιογράφος και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. 

Επίκουρη Kαθηγήτρια Ανθή Σιδηροπούλου: είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ψυχολογία της επικοινωνίας με έμφαση στην κυβερνοψυχολογία. Η μεταδιδακτορική της έρευνα επικεντρώθηκε στα ψηφιακά ψυχοεργαλεία, στις συναισθηματικές επενδύσεις που κάνει σε αυτά ο σύγχρονος άνθρωπος και στις γνωστικές και κοινωνικές μετατροπές που αυτές οι επενδύσεις επιφέρουν. Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε) και της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ). Επίσης, είναι βοηθός σύνταξης του Περιοδικού «Ψυχολογία» της ΕΛ.Ψ.Ε. και μέλος της επιστημονικής συντακτικής ομάδας του Περιοδικού «Αυτόματον». Έχει ανακοινώσεις σε συνέδρια, επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και επιστημονικά εγχειρίδια και είναι συνεπιμελήτρια της σειράς «Κυβερνοψυχολογία και Κοινωνία» (Εκδόσεις Παπαζήσης). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ψυχολογικές διαδρομές στην ψηφιακή εποχή: Από το multitasking στην πολυδιεργασία της ύπαρξης» (Εκδόσεις Παπαζήσης, 2019).

Επίκουρη Kαθηγήτρια Κατερίνα Σταυριανέα:  γνωστικό αντικείμενο Διαφημιστική Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Έχει διατελέσει επαγγελματίας της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. 

Διευθυντής ΠΜΣ Aναπληρωτής Kαθηγητής Δημήτριος Χαρίτος: με γνωστικό αντικείμενο το σχεδιασμό αλληλεπιδραστικών μέσων και εικονικών περιβαλλόντων (Virtual Environments). Διαθέτει πλούσιο εποστημονικό, συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο στα αντικείμενα της ψηφιακής τέχνης, της επικοινωνίας ανθρώπου-μηχανής, του αλληλεπιδραστικού σχεδιασμού και της οπτικής επικοινωνίας. Έχει συμμετάσχει με καλλιτεχνικά του έργα σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Συνεργάτες

Αχιλλέας Καραδημητρίου, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία (Μ.Α in Television Studies του University of Wales-Aberystwyth. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος ΕΜΜΕ.                      

Σόνια Χαϊμαντά, δημοσιογράφος, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων/Επικοινωνίας του ΙΑΒ Hellas και διδάσκουσα ΠΔ 407 στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τη διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων, την Έρευνα και το Consulting. Έχει συνεργαστεί με πολλά μέσα ενημέρωσης {Editorial director στην εταιρεία ψηφιακών Μέσων DPG, του ομίλου Δ. Γιαννακόπουλου (CNN, Newsbomb κ.ά.), την Ημερησία, το Έθνος, τον Ελεύθερο Τύπο, τον Αθήνα 984, το Alter, την ΕΡΤ κ.λπ.}. Είναι επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ για τα Ψηφιακά Μέσα. Σήμερα γράφει στο Ad Business και το advertising.gr. Βραβεύθηκε το 2016 με το Βραβείο Μπότση (Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες). 

Πένυ Παπαγεωργοπούλου, πληροφορικός, με έμφαση στη μελέτη των νέων μέσων. Εκπονεί διδακτορική έρευνα με αντικείμενο την Επικοινωνία Ανθρώπου - Υπολογιστή, και ειδικότερα την ενσώματη υπολογιστική, στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2015, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2008, έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.